Gebied

Het centrum van Nijmegen   is op slechts 18 kilometer afstand en is gemakkelijk te bereiken met de fiets (over de dijk), auto, of het openbaar vervoer. Neem een kijkje op Nijmegen voor meer info, de mogelijkheden te verkennen en Nijmegen te ontdekken.

Druten ligt in het veel bezongen Land van Maas en Waal. De rivieren hebben dit gebied gevormd en karakter gegeven. Slingerende dijken, wielen, natuurrijke uiterwaarden en vruchtbare boomgaarden vormen het decor. Dit maakt dat het Land van Maas en Waal bij veel wandelaars en fietsers favoriet is. De gemeente Druten ligt ten westen van Nijmegen en bestaat uit de kerkdorpen Druten, Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk.

Het land van Maas & Waal   is uitgeroepen tot Nationaal Landschap vanwege de culturele, historisch, natuurlijke en landschappelijke kwaliteiten. Het is zeer geschikt voor wandelaars, fietsers, zwemmers, skeelers, skaters en andere outdoor activiteiten. Er zijn vele gepubliceerde routes beschikbaar voor fietsen, wandelen of varen.

De tuinen van Appeltern
Voor liefhebbers van bijzondere tuinarchitectuur zijn De Tuinen van Appeltern een walhalla: in het grootste modeltuinenpark van Europa kun je heerlijk ronddwalen tussen schitterend aangelegde tuinen. Het park van maar liefst 22 hectare groot, bevat meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. De tuin is dé plek om te genieten! Met een afstand van maar 6 km zijn de tuinen zeer goed te bereiken vanuit het appartement.

Eten en drinken
Langs de oevers van zowel Maas als Waal kunt u verrassend leuke restaurants vinden, maar ook in de omliggende dorpen zoals Beneden Leeuwen, Wamel, Winssen, Ewijk, Appeltern, Megen en Maasbommel. Of in de omliggende steden Nijmegen, Tiel, Oss en Den Bosch.

Winkels zijn talrijk in de directe omgeving en in het centrum van Druten. Van ouderwetse kleine detailwinkels tot moderne winkelcentrums. In de nabijgelegen Landwinkel de Zandroos  koopt u streekproducten zoals fruit, kaas, honing etc. en lokale biologische producten, 5 dagen per week en u kunt er zelfs lekker lunchen of alleen een lekker kopje koffie/thee drinken.

Reacties zijn gesloten.